Henna Brows

Wat is Henna?

Henna is een groene poeder afkomstig van de hennaplant. Van de bloem kan parfum en uit de groene bladeren wordt kleurstof gewonnen voor het kleuren van haar of versieringen op de huid.
De pure vorm van henna laat een roodbruine kleur achter op de huid. In het geval van henna brows worden er kleurpigmenten toegevoegd waardoor er (koele) bruintinten ontstaan.

 

Het voordeel van henna is dat het niet alleen de haartjes kleurt maar ook de huid eronder. Dit blijft zo’n 5 tot 14 dagen zichtbaar, de haartjes blijven 4 tot 6 weken gekleurd.
Hoe lang de henna precies zichtbaar is op de huid, hangt af van verschillende factoren en verschilt per huidtype en lifestyle.

 

De 5 gouden regels:

  • Houdt de wenkbrauwen minstens 24 uur droog.
  • Ga de eerste 24 uur niet in de volle zon zitten of onder de zonnebank
  • Vermijd, indien mogelijk, oefeningen met hoge intensiteit of een bezoek aan de sauna. Zweet kan ook een nadelig effect hebben.
  • Gebruik zo min mogelijk reinigingsproducten zolang de kleur op de huid zit.
  • Smeer bij veel zon een hoge factor op de wenkbrauwen zolang de kleur op de huid zit. Niet alleen vervaagt de kleur sneller door de zon, maar de zon kan ook een allegie uitlokken.
  • Laat minstens 5 weken tussen de behandelingen zitten, om te voorkomen dat zich een allergie opbouwt.

 

Waxing

Harsen is altijd hetzelfde, haartje met wortel en al verwijderen doormiddel van warme wax. Er is alleen wel verschil in de soorten hars. Ik werk met 2 verschillende soorten hars, zodat ik voor iedereen en voor iedere huidtype de juiste wax heb.